Η σημερινή γιορτινή συνταγή είναι τέλεια για το τραπέζι των Χριστουγέννων, ειδικά αν σχεδιάζεις να το κάνεις σε μπουφέ.
Πρόκειται για μια παραλλαγή από το παραδοσιακά λαζάνια! Η κολοκύθα δίνει σώμα στο φαγητό και παράλληλα το κάνει πιο ανάλαφρο και κάπως “φρουτένιο”. Η κρέμα κολοκύθας έχει καταπληκτική υφή και οι καλεσμένοι σου θα αναρρωτιούνται με τι την έφτιαξες.
Διάβασε Επίσης
Υλικά
- 500 γρ κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
- 4 κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
- 300 γρ γραβιέρα (τριμμένη)
- 1 αυγό
- 400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 300 γρ ντομάτες (κομμένες σε κύβους)
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη στο λεπτό του τρίφτη
- 2 κόκκινες πιπεριές σε λεπτές φέτες
- 1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 1/2 κουταλιά της σούπας κάρυ
- Αλάτι (όσο θες)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λαζάνια
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
- Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
- Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από τη φωτιά και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ για να την κάνουμε πουρέ.
- Θα χρειαστούμε 2 τηγάνια, ένα για τη γέμιση από κολοκύθα και ένα για τη γέμιση με κιμά.
- Ξεκινάμε με τον κιμά: Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια (κομμένα σε κύβους) σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Όταν πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα προσθέτουμε τον κιμά και στη συνέχεια τις ντομάτες.
- Προσθέτουμε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πάρει ωραία ομοιογενή υφή.
- Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές.
- Εν τω μεταξύ, στο άλλο τηγάνι: Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια (κομμένα σε κύβους) σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ένα αυγό και ανακατεύουμε μέχρι τις το μείγμα να είναι εντελώς ομοιογενές.
- Για να στήσουμε τα ζυμαρικά, καλύπτουμε ελαφρά το ταψί με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε ένα επίπεδο λαζάνια, μετά ένα επίπεδο γέμισης κολοκύθας, ένα επίπεδο ζυμαρικών και έπειτα ένα επίπεδο με την γέμισητου κιμά.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή του ταωιού ή να τελειώσουν τα υλικά.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά
- TIP: 10 λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο καλύπτουμε το ταψί με τριμμένη γραβιέρα