Τα γλυκά μπισκότα παντρεύονται με το σχεδόν “αλμυρό” φιστικοβούτυρο σε μια τάρτα που θα θες να ισιώνεις συνέχεια!
Για τη βάση ακολουθούμε την τεχνική που κάνουμε στη βάση του cheesecake χτυπώντας τα μπισκότα με το βούτυρο. Για την κρέμα το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μπολ και ένα μίξερ χειρός για να χτυπήσεις όλα τα υλικά μαζί. Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου και σερβίρουμε.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
Για τη βάση- 450 γρ. μπισκότα τύπου oreo
- 180 γρ. βούτυρο (λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. φιστικοβούτυρο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
- 100 γρ. φιστίκια αλατισμένα
- 5 μπισκότα τύπου oreo σπασμένα
- 10 γρ φιστίκια αλατισμένα, ψιλοκομμένα
- 10 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για τη βάση- Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.
- Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση τάρτας που έχουμε προετοιμάσει.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει η κρέμα για τουλάχιστον 3 ώρες. Εγώ την αφήνω για μια νύχτα
- Διακοσμούμε προαιρετικά με μερικά μπισκότα oreo, φιστίκια και λιωμένη κουβερτούρα