Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα food trends της εποχής και ένα από τα πλέον πολυχρηστικά εργαλεία της κουζίνας.
Το ρεβύθι είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος, του γάλακτος και της σόγιας. Ενώ περιέχει αρκετά αμινοξέα που θεωρούνται απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού, διότι μπορούν να καλυφθούν μόνο μέσω της τροφής.
Είναι μια πλούσια φυσική πηγή σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ και άλλες βιταμίνες και άλατα, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και κάλιο. Από την παραδοσιακή σούπα, τα μαγειρευτά πιάτα, τις σαλάτες και τα γνωστά σε όλους στραγάλια, έως τα ανατολίτικα φαλάφελ και το χούμους, τα ρεβίθια προσφέρουν πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, που ασκούν ευεργετική δράση στον οργανισμό και προστατεύουν από τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.
Κάνε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να δεις τις συνταγές:
VEGAN ΝΙΟΚΙ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ (ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ)
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ
ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΙΝΔΙΚΑ ΚΑΡΙΚΕΥΜΑΤΑ