search

Ρεβίθια με μανιτάρια και πάπρικα

Αυτή είναι μια σπέσιαλ συνταγή για υγιεινά ρεβίθια με πάπρικα και μανιτάρια. Είναι ιδανική για όταν θες να κανακεύσεις τον εαυτό σου ή τους αγαπημένους σου με ένα πικάντικο πιάτο. Συνόδευσέ το με μερικές φέτες από φρέσκο, μαύρο ψωμί και ένα ποτήρι λευκό οίνο!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • ½ κ.σ. πάπρικα (γλυκιά η καπνιστή)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Επιλέγουμε αποφλοιωμένα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε κρύο νερό.
  • Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.
  • Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
  • Γεμίζουμε την κατσαρόλα με βραστό νερό (από βραστήρα ή από μια κατσαρόλα που βράζει παράλληλα).
  • Επαναφέρουμε τα ρεβίθια στο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
  • Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα βάζουμε και τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 20 με 30 λεπτά.
Cool Artisan