Κέικ με ελαιόλαδο, γιαούρτι και κόκκινο γκρέιπφρουτ

Αυτή είναι μια αρκετά διαφορετική συνταγή για κέικ από αυτές που έχεις συνηθίσει. Η φίνα «μεσογειακή» του ζύμη περιλαμβάνει ελαιόλαδο από τη Μυτιλήνη, γιαούρτι, χυμό και ξύσμα από γκρέιπφρουτ και σταγόνες σοκολάτας. Το διακοσμείς με ένα πανεύκολο icing από 2 μόνο υλικά, άχνη ζάχαρη και χυμό από γκρέιπφρουτ. Για μένα, είναι απλώς το τέλειο κέικ για να μπεις σε ανοιξιάτικο mood.

TIP: Στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιώ αποκλειστικά ελαιόλαδο Μυτιλήνης, όχι μόνο γιατί είναι πιο λεπτόρρευστο από τα υπόλοιπα, αλλά και γιατί έχει πιο απαλά αρώματα. Έτσι, δεν βαραίνει τα γλυκά και τους δίνει πιο φίνο άρωμα.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 150 ml ελαιόλαδο Μυτιλήνης
  • 30 ml χυμό από κόκκινο γκρέιπφρουτ
  • 3 αβγά
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • Ξύσμα από 2 γκρέιπφρουτ
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για το icing
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. χυμό από κόκκινο γκρέιπφρουτ

Οδηγιες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, το χυμό, τα αβγά, το γιαούρτι και το ξύσμα.
  • Χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη πολύ καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλό είναι να αποφύγουμε το μίξερ, για να φουσκώσει καλύτερα το κέικ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και διπλώνουμε απαλά με μια μαρίζ ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και μετά το βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα διαστάσεων 10x25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει-αλευρώσει.
  • Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά.
  • Είναι καλό τα πρώτα 20-30 λεπτά να το έχουμε καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και έπειτα να το βγάλουμε. Αυτό βοηθά στο να ψηθεί το κέικ εσωτερικά και ομοιόμορφα, ακόμα κι αν ο φούρνος μας δεν ψήνει ομοιόμορφα.
Για το icing
  • Περνάμε την άχνη ζάχαρη από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τυχόν σβώλους που έχουν δημιουργηθεί από την υγρασία.
  • Έπειτα προσθέτουμε το χυμό από το γκρέιπφρουτ και ανακατεύουμε καλά.
  • Διακοσμούμε πάνω από το κέικ που πρέπει να έχει κρυώσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *