search

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΠΕΚΑΝ

Αφράτο κέικ με τραγανούς ξηρούς καρπούς σε κάθε μπουκιά. Λίγα υλικά και πολύ αγάπη φτιάχνουν το πιο νόστιμο κέικ που έχεις δοκιμάσει.

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 3 μεγάλες μαυρισμένες μπανάνες
  • 50 gr πεκαν, χοντροσπασμένα
  • 75 γρ. ηλιέλαιο, συν έξτρα για την φόρμα του κέικ
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μειώστε το baking powder σε 2 κ.γ.)
  • 3 κ.γ. baking powder (γεμάτο κουταλάκι)
  • 3 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  • Βγάζουμε την φλούδα και λιανίζουμε τις μπανάνες.
  • Τις ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, τα πεκάν και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ που έχουμε λαδώσει.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Ελέγχουμε το κέικ και αν έχει αρχίσει να «αρπάζει» το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι πριν το κόψουμε. Φυσικά είναι νόστιμο όταν είναι φρεσκοψημένο, αλλά και την επόμενη μέρα παραμένει υπέροχο και ζουμερό.
Cool Artisan