Αφράτο κέικ με τραγανούς ξηρούς καρπούς σε κάθε μπουκιά. Λίγα υλικά και πολύ αγάπη φτιάχνουν το πιο νόστιμο κέικ που έχεις δοκιμάσει.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 3 μεγάλες μαυρισμένες μπανάνες
- 50 gr πεκαν, χοντροσπασμένα
- 75 γρ. ηλιέλαιο, συν έξτρα για την φόρμα του κέικ
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μειώστε το baking powder σε 2 κ.γ.)
- 3 κ.γ. baking powder (γεμάτο κουταλάκι)
- 3 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
- Βγάζουμε την φλούδα και λιανίζουμε τις μπανάνες.
- Τις ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, τα πεκάν και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ που έχουμε λαδώσει.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Ελέγχουμε το κέικ και αν έχει αρχίσει να «αρπάζει» το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι πριν το κόψουμε. Φυσικά είναι νόστιμο όταν είναι φρεσκοψημένο, αλλά και την επόμενη μέρα παραμένει υπέροχο και ζουμερό.