Ο μικροσκοπικός παπαρουνόσπορος με τη μεγάλη διατροφική αξία! Είναι πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και περιέχουν πολλές φυτικές χημικές ενώσεις που έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιοξειδωτική δράση.
Υλικά
- 110 γρ. αλεύρι, ολικής αλέσεως
- 110 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 100 ml γιαούρτι
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 ml ηλιέλαιο (ή σησαμέλαιο)
- 50 ml γάλα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 3 μεγάλα αυγά
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για κέικ και στη συνέχεια το αλευρώνουμε καλά.
- Ανακατεύουμε τα στερεά, δηλαδή τον παπαρουνόσπορο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατεύουμε το υγρό μείγμα με τα στερεά συστατικά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά.