search

ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Ο μικροσκοπικός παπαρουνόσπορος με τη μεγάλη διατροφική αξία! Είναι πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και περιέχουν πολλές φυτικές χημικές ενώσεις που έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιοξειδωτική δράση.



Υλικά

  • 110 γρ. αλεύρι, ολικής αλέσεως
  • 110 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml γιαούρτι
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 ml ηλιέλαιο (ή σησαμέλαιο)
  • 50 ml γάλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για κέικ και στη συνέχεια το αλευρώνουμε καλά.
  • Ανακατεύουμε τα στερεά, δηλαδή τον παπαρουνόσπορο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε το υγρό μείγμα με τα στερεά συστατικά μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Cool Artisan