pourover

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

Για την πίτα με βερίκοκα
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 240 ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 βερίκοκα καθαρισμένα κομμένα σε τέταρτα
Για τα καραμελωμένα φρούτα
  • 5 βερίκοκα
  • 5 βατόμουρα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • φυλλαράκια δυόσμου

Instructions

Για την πίτα με βερίκοκα
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε το λάδι μαζί με το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα ξύσματα και τη βανίλια.
  • Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι με τη σόδα και τα μεταφέρουμε σταδιακά στο μείγμα με τα υγρά.
  • Προσθέτουμε τα βερίκοκα κι ανακατεύουμε.
  • Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 22 εκ. Μπορούμε να το καλύψουμε με λαδόκολλα ή με βούτυρο και αλεύρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
Για τα καραμελωμένα φρούτα
  • Κόβουμε τα βερίκοκα σε τέταρτα.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε στο τηγάνι τα βερίκοκα με τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  • Βγάζουμε από το μάτι προσθέτουμε τα βατόμουρα και αδειάζουμε πάνω από την πίτα.
  • Διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *