Το κολοκύθι είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή του σουφλέ! Το κάνει τόσο δροσερό και ανάλαφρο, βελούδινο και χορταστικό!
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα
- 1 φλιτζάνι λουκάνικο κοτόπουλο ή λουκάνικο με πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 125 gr. αγελαδινό βούτυρο
- 4 αυγά
- 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 4-5 κλαδάκια της ρίγανης, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κολοκύθι με το βούτυρο και με λίγο αλάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα, τα μυρωδικά, τη φρυγανιά, τη μπέικιν, το παριζάκι, το τριμμένο τυρί, πιπέρι και τέλος τους κρόκους.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
- Μεταφέρουμε το μείγμα ιδανικά στην στρογγυλή φόρμα του σουφλέ με τα ψηλά τειχώματα ή σε ένα μικρό ταψί-δεν θέλουμε να είναι πολύ απλωτό το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα.
Tip: Τα μικρά κολοκυθάκια είναι καλύτερα, γιατί δεν βγάζουν πολλά υγρά.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ