Η φέτα πανέ είναι μια απόλαυση που συνδυάζει την τραγανή υφή με την πλούσια, κρεμώδη γεύση της φέτας. Είναι ιδανική για να συνοδεύσει ένα γιορτινό γεύμα ή να προσφερθεί ως ένα εντυπωσιακό ορεκτικό. Με τη βοήθεια του airfryer, μπορούμε να φτιάξουμε φέτα πανέ πιο εύκολα, γρήγορα και υγιεινά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου λάδι.
Αυτή η συνταγή απαιτεί λίγα υλικά, όπως αλεύρι, αυγό και φρυγανιά, που συνθέτουν το τέλειο πανάρισμα. Αν θέλουμε να προσθέσουμε μια γλυκιά νότα, μπορούμε να γαρνίρουμε τη φέτα με λίγο μέλι, μόλις ψηθεί, αναδεικνύοντας την αλμυρή της γεύση.
Υλικά
- 200 γρ. φέτα
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
- Μέλι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τρία μπολ:
- Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι. Προαιρετικά προσθέτουμε το μπούκοβο κι ανακατεύουμε.
- Στο δεύτερο χτυπάμε το αυγό.
- Στο τρίτο βάζουμε τη φρυγανιά.
- Περνάμε κάθε κομμάτι φέτας πρώτα από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
- Στη συνέχεια, βουτάμε το κομμάτι στο αυγό και τέλος το πανάρουμε με τη φρυγανιά.
- Τοποθετούμε τη φέτα στο καλάθι του airfryer
- Ψήνουμε στους 180°C για 15-18 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάζουμε από το airfryer και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγο μέλι πριν σερβίρουμε.