search

Muffins με πράσινα κολοκυθάκια

Zucchini muffins, recipe, parmesan,cheese, olive oil, συνταγή, κέικ αλμυρό, κολοκύθι, παρμεζάνα, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Όσο ο καιρός δεν λέει να χειμωνιάσει, τόσο θα επιμένω σε πιο summerish γεύσεις! Οι λιακάδες των ημερών δεν μου επιτρέπουν να σκεφτώ σούπες και βαριές γεύσεις! Ελπίζω όμως να έρθει κάποια στιγμή ο χειμώνας και να (μείνει) για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε xmas mood!

 Υλικά

  • 3 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 150 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι (με μέτρο)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 – 2 κ.γ.δυόσμο, ρίγανη φρέσκια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα για muffin.
  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα πιέζουμε να φύγουν τα υγρά και τα αλατίζουμε.
  • Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη ή το βουτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε το γιαούρτι και σταδιακά τα αβγά.
  • Ανακατεύεουμε το αλεύρι με το αλάτι, το δυόσμο, τη ρίγανη φρέσκια και το ρίχνουμε βροχηδόν στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε ένα πηχτό χυλό.
  • Μετά προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τα κολοκύθια, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και τέλος τη φέτα χοντροσπασμένη.
  • Ρίχνουμε στις φόρμες κουταλιές από το μείγμα και τα ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει όλη τους η επιφάνεια, περίπου 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Zucchini muffins, recipe, parmesan,cheese, olive oil, συνταγή, κέικ αλμυρό, κολοκύθι, παρμεζάνα, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan