Αυτά τα υπέροχα, ζουμερά, βελούδινα, αλμυρά κέικ είναι μια παραλλαγή των κλασικών muffin κολοκυθιού! Εγώ τα έψησα να κέικ γιατί έτσι ψήνονται πιο “όμορφα” και για κάποιο λόγο εντυπωσίασαν τους πάντες!
Υλικά
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
- 200 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 150 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι (με μέτρο)
- 1 – 2 κ.γ.δυόσμο, ρίγανη φρέσκια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για σοτάρισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι.
- Περνάμε από το τηγάνι και το κολοκύθι για ένα λεπτό.
- Αλατίζουμε το μείγμα στο τηγάνι.
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε ένα πηχτό χυλό.
- Λαδώνουμε καλά τις φόρμες του κέικ.
- Ρίχνουμε στις φόρμες κουταλιές από το μείγμα και τα ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει όλη τους η επιφάνεια, περίπου 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ