Θα γιορτάσεις φέτος την ημέρα των ερωτευμένων;
Για την βάση βανίλιας
- 230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 230 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
- 4 κ.σ. γάλα
- Δάκρυα κουβερτούρας
Για το frosting βανίλιας
- 450 γρ. άχνη ζάχαρη
- 170 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. γάλα
- ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στην ειδική φόρμα για ατομικά κέικς.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα, και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα.
- Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα.
- Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
- Ρίχνουμε και τα δάκρυα κουβερτούρας.
- Προσεκτικά μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες φόρμες, γεμίζοντας περίπου τα 2/3 της κάθε φόρμας.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 22 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα το κέντρο ενός κέικ για να δούμε αν είναι έτοιμο.
- Αν βγει καθαρή, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το frosting βανίλιας. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το frosting να γίνει απαλό σε υφή. Γαρνίρουμε τα cupcakes όταν κρυώσουν.