Πυργάκι Ντομάτας με πέστο και μαλακό τυρί Άνδρου! Μια απόλυτα καλοκαιρινή σαλάτα με απλά υλικά σε εντυπωσιακό στήσιμο.
Υλικά για το Πέστο
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2-3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλο ωμό αποφλοιωμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τα χτυπάμε όλα μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα
Υλικά για τη σαλάτα
- 3 κουταλιές της σούπας πέστο
- 100 γρ. μαλακό τυρί Άνδρου
- 1 ντομάρα
- Μπαλσάμικο και μαγιονέσα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις ντομάτες σε λωρίδες.
- Αλείφουμε με πέστο και με τυρί μαλακό Άνδρου.
- Αν δεν βρίσκουμε τυρί Άνδρου βάζουμε ανθότυρο η μυζήθρα.
- Κάνουμε το πυργάκι τοποθετώντας εναλλάξ με τη σειρά τα υλικά μας.
- Γαρνίρουμε με μαγιονέζα & σάλτσα balsamico.