Αυτή η συνταγή στην ουσία θέλει μόνο δύο υλικά! Σοκολάτα και ταχίνι! Διάλεξε μια δυνατή σοκολάτα με έντονα αρώματα και ανακάτεψε την με το ευεργετικό ταχίνι! Φτιάχνεις πανεύκολα και πολύ γρήγορα τρουφάκια που τα ντύνεις με ό,τι γεύση θέλεις. Εγώ χρησιμοποίησα φυστίκι, καρύδα και γλυκιά πάπρικα!
Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
- 250 γρ. ταχίνι
- 50 γρ. ρούμι
(Τριμμένο φυστίκι, γλυκιά πάπρικα, καρύδα και ό,τι άλλο θέλεις για την επικάλυψη)
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με το ταχίνι.
- Προσθέτουμε το ρούμι.
- Αφήνουμε το σοκολατένιο μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα που πλάθεται εύκολα.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε ό,τι θέλουμε (όπως τριμμένο φυστίκι, γλυκιά πάπρικα και καρύδα) για να τους δώσουμε χρώμα.
Ingredients
- 250 g. dark chocolate with 50% -55% cocoa
- 250 g. tahini
- 50 g. rum
(Grated peanut, sweet paprika, coconut and whatever else you want to coat)
Directions
- Chop the chocolate into pieces and melt in a double boiler.
- Remove from the heat and mix well with tahini.
- Add rum.
- Allow the chocolate mixture to cool, stirring often, until you have a thick mixture that is kneaded easily.
- Shape small balls and roll them on whatever you want (peanut, sweet paprika, coconut) to add special flavor and color.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ