Οι τακτικοί “πελάτες” εδώ στο Cool Artisan ξέρετε την αγάπη μου για καθετι Σουηδικό! Και όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα αυτή η αγάπη πολλαπλασιάζεται! Γιατί φυσικά, το τέλος Σεπτέμβρη σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Ένα χειμώνα έζησα στη Lund (ένα χωριουδάκι δίπλα στο Malmo) αλλά από τοτε κάθε φορά που βγαίνουν τα πουλόβερ αναπολώ τους Σουηδούς και τις λιχουδιές τους. Αλμυρές και γλυκές! Ήρθε νομίζω η κατάλληλη στιγμή να σας φτιάξω σουηδικά τρουφάκια! Κάθε χωριό εκεί στο Βορρά έχει διαφορετική συνταγή. Ίσως και κάθε οικογένεια να έχει τη δική της! Εγώ πάντως έχω βρει αυτή τη συνταγή που είναι ίδια με τις τρούφες που έπαιρνα από το εστιατόριο του Πανεπιστημίου μου!
Υλικά
- 50 γρ. τριμμένη καρύδα
- 100 γρ. βούτυρο
- 20 γρ κακάο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
- 40 γρ ζάχαρη
- 3 γρ βανίλια (περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού)
- 150 γρ. βρώμη
- 10 γρ κρύο νερό (1 κουταλιά της σούπας περίπου)
Εκτέλεση
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ