Έχω έναν Ιταλό chef κρυμμένο μέσα μου! Λατρεύω κάθε ιταλική συνταγή και δει τις καλοκαιρινές. Σήμερα παίζω με το pesto rosso, δηλαδή το πέστο λιαστής ντομάτας και το αγαπημένο μου αλλαντικό: bresaola.
Τhere is an Italian chef hidden in me! I love any Italian recipe, especially in the summer. Today I play with pesto rosso, aka sun-dried tomato pesto and my favorite bresaola.
Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική συνταγή μου για ζύμη bagel
Για το πέστο λιαστής ντομάτας
Υλικά
- 200 γρ. Λιαστές ντομάτες
- 100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
- 80 γρ. Κουκουνάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 ml ελαιόλαδο (μπορείς να βάλεις περισσότερο αν θέλεις να βγει πιο κρεμώδες)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφαιρούμε το πράσινο μέρος.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Για το στήσιμο του bagel
Υλικά
- 3 κουταλιές της σούπας pesto
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 3 φέτες Bresaola
- 2 φέτες μοτσαρέλα
- Τριμμένη γραβιέρα
- Δυόσμο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το bagel σε δύο κομμάτια και το φρυγανίζουμε ελαφρώς στην τοστιέρα. Μπορείς να το βάλεις και στο φούρνο στο grill για 7-8 λεπτά.
- Τρίβεις το σκόρδο στο εσωτερικό των bagel, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
- Στη συνέχεια απλώνεις στο κάτω μέρος το πέστο.
- Προσθέτεις το τυρί, τη Bresaola και το δυόσμο.
- Βάζει το άλλο μισό bagel σαν καπάκι και το κλείνεις.
Click here for my basic bagel dough recipe
For the sun dried tomato pesto
Ingredients
- 200 gr. Sun Dried Tomato
- 100 gr. grated Parmesan
- 80 gr. Pine nuts
- 1 clove garlic
- 50 ml olive oil ( you may add more if you want to give it a creamier feeling)
Directions
- Peel the garlic and remove the green part.
- Put all ingredients in the blender and beat until the mixture is homogeneous.
Setting up the bagel
Ingredients
- 3 tbsp pesto
- 1 clove of garlic
- olive oil
- 3 slices of Bresaola
- 2 slices mozzarella
- Gruyère grated
- Fresh mint
- Salt
- Freshly ground pepper
Directions
- Cut the bagel in two halfs and lightly toast them in the toaster. You may grill them in the oven for 7-8 minutes.
- Rub the garlic inside the bagel, sprinkle with a little olive oil and season according to taste.
- Then spread the pesto.
- Add cheese, Bresaola and mint.
- Cap it with the other half bagel.
Serve With Love