Ένα βαζάκι κινόα είχε ξεμείνει στο ντουλάπι μου από την pro-beach περίοδο, δηλαδή τον περασμένο Μάιο! Έψαχνα λοιπόν έναν ωραίο τρόπο να την αξιoποιήσω χωρίς να νιώσω ότι κάνω δίαιτα – πάλι! Φευ! Έτσι λοιπόν έφτιαξα αυτά τα muffins, που παρεπιπτόντως είναι τέλεια και για το ταπεράκι του γραφείου!
Υλικά
- 225 γρ. φαρίνα
- 110 γρ. νιφάδες κινόα
- 120 γρ στραγγισμένη πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
- 100 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. γραβιέρα
- 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- 250 ml γάλα
- 1 αυγό
- 80 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί για muffins.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη φαρίνα και τις νιφάδες κινόα.
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ανακατευούν καλά.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, τη θρυμματισμένη φέτα, τη γραβιέρα και τη ρίγανη στο μίγμα αλευριού.
- Ανακατεύουμε και πάλι με ένα πιρούνι.
- Σε ένα γυάλινο μπολ, ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και το αυγό.
- Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ριχνουμε το υγρό μίγμα στο μίγμα με τα στερεά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Με ένα κουτάλι σούπας μεταφέρουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες για muffins.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Με μια οδοντογλυφίδα μπορούμε να δούμε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
- Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ