Φλερτάρω με την ιδέα αυτό του brownies εδώ και αρκετούς μήνες αλλά δεν το έβαζα μπρος… Αυτό μέχρι την περασμένη Κυριακή. Η αλήθεια είναι ότι στο εξοχικό μας έχουμε πολλές κολοκύθες που δεν εκμεταλευόμαστε σωστά και πάντα ψάχνω τρόπους για να αποδείξω ότι δεν προορίζονται μόνο για σούπα!
Πόσο υπέροχο χρώμα έχει αυτό το γλυκό; Και πόσο υπέροχα ταιριάζει το πορτοκαλί της κολοκύθας με το βαθύ καφέ της σοκολάτας; Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος αλλωστε που ξεκίνησα να τo φτιάχνω! Όμως και η γεύση είναι καταπληκτική, υπέροχα βελούδινη! Η “μάζα” του σοκολατένιου brownies ταιριάζει τέλεια με την άερινη υφή της κολοκύθας!
Για το μείγμα κολοκύθας
- 350 γρ. τυρί κρέμα
- 90 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μέτρια αυγά
- 1 ½ κ.γ. κανέλα
- 200 γρ. κολοκύθας
Για το μείγμα brownies
- 180 γρ. αλεύρι μαλακό
- 80 γρ. κακάο
- 1/4 κ.γ. σόδα
- 180 γρ. βούτυρο
- 330 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. καρύδια ολόκληρα
Εκτέλεση
Για το μείγμα κολοκύθας
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς αλλά να μην μαυρίσει.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα κομμάτια στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρέ.
- Βάζουμε λαδόκολλα στη βάση και στα πλάγια από ένα ταψάκι 23Χ33 εκ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη λαδόκολλα.
- Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένωντας απορροφηθεί τελείως το προηγούμενο.
- Τέλος προσθέτουμε την κανέλα και τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα brownies
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα, αφού πρώτα τα έχουμε περάσει απο σίτα για να φύγουν οι “κόμποι”.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια ολόκληρα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και διπλώνουμε με μια σπάτουλα ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στη βάση από το ταψάκι ρίχνουμε τα 3/4 από το μείγμα με το κακάο.
- Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με την κολοκύθα.
- Στάζουμε το υπόλοιπο μείγμα με το κακάο από πάνω σε διάσπαρτα σημεία.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.