search

BROWNIES ΜΕ ΡΟΔΙ

pomegranate brownies recipe, chocolate, butter, συνταγή, μπράουνις, σοκολάτας, ρόδι, λευκό γλάσο, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Αυτή την εποχή παίζω κυρίως με ρόδια και κολοκύθα! Θα μπορούσα να κάνω αφιερώματα επί αφιερωμάτων σε αυτά τα δύο υλικά αλλά φοβάμαι ότι θα γίνω βαρετός (στα όρια του εμμονικού) και έτσι απλά μαγειρεύω ανάλογα με τη διάθεση μου! Τα ρόδια συνήθως τα κάνω χυμό, έχω πολλά, ένεκα η προίκα στη Μυτιλήνη που σας έχω ξαναπεί – 2 δέντρα. Αυτή την Κυριακή όμως αποφάσισα να παίξω με σοκολάτα – brownies – και το αγαπημένο φρούτο της F/W σεζόν. Αν κάνεις δίαιτα κλείσε αμέσως τον υπολογιστή.

Υλικά

  • 170 γρ.  κουβερτούρα σοκολάτα 70%
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ρόδι

pomegranate brownies recipe, chocolate, butter, συνταγή, μπράουνις, σοκολάτας, ρόδι, λευκό γλάσο, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Σεμιζάρουμε ένα ταψάκι, ένα μικρό πυρεξάκι (καλύπτουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη και αλεύρι)
  • Λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τη σοκολάτα, είτε σε μπεν μαρί ή απλά στο φούρνο μικροκυμάτων.(Προσωπικά, αποφεύγω πάντα τα μικροκύματα όχι μόνο γιατί είναι ανθυγιεινά αλλά και γιατί καταστρέφουν τη σοκολάτα)
  • Ανακατεύουμε να ενσωματώθει το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και αακατεύουμε μέχρι να μην το βλέπουμε καθόλου.
  • Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τους σπόρους του ροδιού και κρατάμε περίπου το 1/3 από το φλιτζάνι.
  • Ρίχνουμε το brownie στο έτοιμο ταψί.
  • Προσθέτουμε στην κορυφή το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι από τους σπόρους του ροδιού.
  • Με το χέρι, πιέζουμε ελαφρά τους σπόρους μέσα στο μείγμα, αλλά όχι τόσο πολύ που να εξαφανιστούν από την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά.

Tip: Για το food styling εγώ χρησιμοποίησα μια γκανάζ λευκής σοκολάτας που έφτιαξα λιώνοντας 400 γρ λευκή κουβερτούρα και 225 γρ. κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Από πάνω έβαλα λίγους σπόρους από το ρόδι.

pomegranate brownies recipe, chocolate, butter, συνταγή, μπράουνις, σοκολάτας, ρόδι, λευκό γλάσο, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan