Το φρεσκοψημμένο κέικ είναι ό,τι καλύτερο για πρωινό! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για το πρώτο γεύμα της ημέρας αφού θα σου δώσει ενέργεια με τους ξηρούς καρπούς και θα σε ξυπνήσει με τον καφέ.
Υλικά
- 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
- 140 γραμμάρια Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 αυγά
- 50 γραμμάρια πεκάν ψιλoκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή 6 μικρές και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Μόλις αφρατέψουν βγάζουμε το φτερό και βάζουμε το σύρμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι, τα πεκάν και τέλος τον καφέ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά αν έχουμε χρησιμοποιήσει μεγάλη φόρμα και 30 για μικρές φόρμες.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Tip: Εγώ τα διακόσμησα με γλάσο σοκολάτας και ολόκληρα πεκάν
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ