Καλοκαιράκι! Το ζητούμενο είναι εύκολες, νόστιμες, ελαφριές συνταγές που γίνονται σε λίγα λεπτά στην κουζίνα αλλά χαρίζουν πλούσιες γεύσεις στον ουρανίσκο. Γιατί όταν γυρνάς από την Κυριακή από την παραλία θέλεις να έχεις έτοιμο πιάτο σε 15 λεπτά!
Σήμερα σου προτείνω 3 συνταγές με ιταλικό DNA και καταγωγή από τη γείτονα χώρα! 3 συνταγές που παντρεύονται με λαχταριστή Grana Padano ένα από τα πιο αγαπημένα μου ιταλικά τυριά με ιδιαίτερη umami γεύση. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα σκληρά τυριά του κόσμου, που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν 900 χρόνια από τους Κινστεριανούς μοναχούς της μονής του Chiaravalle, κοντά στο Μιλάνο.
Ένα τυρί φτιαγμένο από γάλα, που παράγεται στην κοιλάδα του ποταμού Πάδου, σκληρό, αργής ωρίμανσης, ημιλιπαρό, προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και με διάρκεια ζωής έως και 2 έτη. Το όνομα προέρχεται από την ιταλική λέξη (formaggio, τυρί) grana, που υποδηλώνει τυρί με χαρακτηριστική κοκκώδη υφή, και το επίθετο Padano, με προέλευση δηλαδή από την κοιλάδα του Po.
Κάνε κλικ πάνω στη συνταγή που θες για να τη δεις
5 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΚΗ AMATRICIANA
PASTA TRICOLORE, ΣΑΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ