Η σημερινή συνταγή είναι μια από τις πάστες που με είχε εντυπωσιάσει περισσότερο όταν είχα πάει στη Βερόνα. Ονομάζεται τρικολόρε γιατί έχει τα 3 χρώματα που έχει και η ιταλική σημαία: κόκκινο από τη τομάτα, πράσινο από τη ρόκα και λευκό από τη Grana Padano.
Όλη της η μαγεία οφείλεται στις υπέροχες πρώτες ύλες όπως αυτό το μαγικό τυρί που ονομάζεται Grana Padano, ένα Π.Ο.Π. κοκκώδες σκληρό τυρί, εύθρυπτο με έντονη, απολαυστική γεύση. Παράγεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα ημέρας και ταιριάζει με κάθε είδος πάστας αλλά και σε πλατό τυριών.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 300 γρ φαρφάλες
- 100 γρ τοματίνια
- 1 χούφτα baby ρόκα
- 100 gr Grana Padano
- Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μακαρόνια σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε με τα τοματίνια και τη ρόκα.
- Σερβίρούμε με λίγο πιπέρι και flakes Grana Padano