Μια καλοκαιρινή απόλαυση χωρίς τύψεις
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 2 φλιτζάνια φρέσκα φράουλες, φέτες
- 2 φάκελοι σκόνη ζελατίνης
- 2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα
- 1 κουταλιά της σούπας, μαρμελάδα βερίκοκο (κάντε κλικ εδώ για τη συνταγή μου)
- Φρούτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και το μέλι σε ένα μπλέντερ.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε νερό, για περίπου 3 λεπτά.
- Βράζουμε το γάλα ή την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα ζελατίνης και τη μαρμελάδα βερίκοκο, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Ανακατεύουμε με το μείγμα γιαούρτι – φράουλα και μεταφέρουμε σε σκεύος.
- Βάζουμε στο ψυγείο την τούρτα για περίπου 4-5 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
- Αν χρησμοποιήσεις τσέρκι πρέπει να την ξεκολλήσεις με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα.
- Στολίζουμε με διάφορα φρούτα! Εγώ προτίμησα berries
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ