search

Συνταγή Lemon Curd

lemon curde, simple, fast, recipe, κρέμα λεμόνι, eggs, butter, sugar, συνταγή, γρήγορη, απλή, λεμόνι, ζάχαρη, αυγά, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Το lemon curd μπορείς να το βρεις πολύ εύκολα και έτοιμο στο super market! Όμως είναι αρκετά ακριβό και η γεύση του είναι “τεχνητή”. Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, θα σώσει την τσέπη σου αλλά θα σου δώσει και την αληθινή γεύση της κρέμας λεμονιού.

lemon curde, simple, fast, recipe, κρέμα λεμόνι, eggs, butter, sugar, συνταγή, γρήγορη, απλή, λεμόνι, ζάχαρη, αυγά, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά για 500 ml:

  •  2 μεγάλα αυγά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρειαστούμε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 125 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ

    Για τη φύλαξη:
2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που έχουμε κόψει στις διαστάσεις των καπακιών

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα λεμόνια με άφθονο νερό και ξύδι και τα σκουπίζουμε καλά.
  • Τα ξύνουμε για να πάρουμε το ξύσμα.
  • Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να πάρουμε το χυμό  τους. Θα χρησιμοποιήσουμε τόσο το ξύσμα όσο και το χυμό τους.
  • Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα αυγά και τα χτυπάμε να διαλυθούν με αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει.
  • Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο έως και 1½ μήνα.

Tip: Με αυτές τις αναλογίες το αποτέλεσμα είναι αρκετά ξινό, όπως είναι η παραδοσιακή γεύση της lemon curde. Αν θες να είναι πιο γλυκιά μπορείς να διορθώσεις τη γεύση προσθέτωντας λίγη άχνη ζάχαρη.

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan