Υλικά
250 γρ βούτυρο
250 γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
3/4 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
7 αυγά
ελάχιστο αλάτι
7 κουταλιές της σούπας αλεύρι, κοσκινισμένο
λίγο κακάο και άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 αντικολλητικές φόρμες.
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ανακατεύουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ, σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Τα προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Γεμίζουμε στα 3/4 περίπου τις φόρμες μας.
Ψήνουμε για 12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.