Μόνο ένα πράγμα είναι καλύτερο από τα γλυκά cupcakes! Tα αλμυρά cupcakes! Αυτή η συναγή συνδυάζει τα αγαπημένα μου λαζάνια, με μια κρέμα τυριών (σαν μπεσαμέλ) και όλα αυτά σε cupcake design!
Υλικά
- 1/2 πακέτο πλατιά ορθογώνια μακαρόνια για λαζάνια (εγώ χρησιμοποίησα με γεύση σπανάκι)
- 100 γραμμ. βούτυρο
- 100 γραμμ. αλεύρι
- 500 ml γάλα
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Λευκό πιπέρι
- 200 γρ παρμεζάνα
- 200 γρ μοτσαρέλα
- 200 γρ blue cheese προαιρετικά
- 1 λουκάνικο χωριάτικο ψηλοκομμένο
- 100 γρ λιαστές ντομάτες
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό για περίπου 1 λεπτό
- Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins
- Στρώνουμε κάθε θήκη με ένα πλατύ μακαρόνι για λαζάνια. Δεν σουρώνουμε τα λαζάνια γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους ενώ στεγνώνουν στο σουρωτήρι.
- Ζεσταίνουμε το γάλα.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.
- Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
- Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
- Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα μυρωδικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και τη λιαστή ντομάτα.
- Μόλις ψηθούν τα ενώνουμε με την κρέμα και τέλος ρίχνουμε τα τυριά.
- Γεμίζουμε τις θήκες των μάφιν με το μείγμα τυριών και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ