Τα μυρωδικά του Αιγαίου πλημμυρίζουν με αρώματα το αγαπημένο κρέας των νησιωτών. Το δεντρολίβανο και η κάπαρη συναντιούνται σε ένα παιχνίδι γεύσης, σε μια παραδοσιακή συνταγή. Είναι ένα πιάτο που συντροφεύει τις χαρές και τις γιορτές όλων των Ελλήνων.
Υλικά
- 1 αρνάκι μπούτι κομμένο φέτες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 φύλλα δάφνη
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Λίγο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το αρνάκι και από τις δυο πλευρές στο ελαιόλαδο.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμόνι.
- Βάζουμε την κάπαρη, τα δαφνόφυλλα και το δεντρολίβανο.
- Προσθέτουμε δυο ποτήρια νερό και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην σβολιάσει.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το αρνάκι, σκεπάζουμε με καπάκι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για δυο ώρες.
- Σερβίρουμε παραδοσιακά με τηγανητές πατάτες και ρύζι.