Συνήθως δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις! Υπάρχει όμως και ένας τύπος εκπλήξεων που με ενθουσιάζει! Τα γεμιστά muffins! Ναι, αυτά που τα δαγκώνεις και ρέει φρουτένια μαρμελάδα με άρωμα φράουλας ή βελούδινη σοκολάτα! Αυτές τις εκπλήξεις τις λατρεύω! Έτσι λοιπόν δοκίμασα την τύχη μου με αυτή την συνταγή για γεμιστά muffins! Το υλικό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι αυτά τα 25 γρ βρώμης (2 κουταλιές της σούπας) που τα κάνουν πιο τραγανά!
Υλικά
- 175 γ αλεύρι
- 25 γ βρώμη
- 175 γ μαλακή καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- Ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
- 150 γ γιαούρτι
- 1 μεγάλο αυγό
- 9 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βάζουμε 9 χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψάκι.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τησόδα σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού , το λάδι, το γιαούρτι και το αυγό μαζί με ένα αυγοδάρτη και στη συνέχεια αναμειγνύουμε ελαφρά τα 2 μείγματα
- Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε χάρτινη θήκη, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα κα στη συνέχεια καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και μερικές νιφάδες βρώμης στην κορυφή του κάθε μάφιν
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Tip: Για να μην γλιστρήσει προς τα κάτω η μαρμελάδα, μπορείς να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία! Αφού βάλεις μια κουταλιά της σούπας ζύμη μέσα σε κάθε θήκη muffin, ψήστα για 3-4 λεπτά και μετά ακολούθησε με την υπόλοιπη μαρμελάδα και την τελευταία κουταλιά ζύμης.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ