Αυτή η συνταγή είναι ένα internet viral που δεν γίνεται να σου διαφύγει! Είναι πολύ απλή στην εκτέλεση αλλά σχεδόν ιδιοφυής στη σύλληψη! Το κλασικό πιάτο: “Σπαγγέτι με Λουκάνικα” αποκτά μια νέα παραλλαγή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μερικά μακαρόνια και να τα περάσεις σαν σουβλάκι μέσα σε λουκάνικα. Τα βράζεις και voilà! Έχεις την πλέον παιχνιδιάρικη εκδοχή της μακαρονάδας – και τα παιδιά (κάθε ηλικίας) ξετρελαίνονται.
Ακόμα και εγώ που προσωπικά δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν αυτού του τύπου λουκάνικου, ενθουσιάστηκα με τον τρόπο που στήνεται το πιάτο. Το συνδύασα με ένα απλό pesto rosso, δηλαδή πέστο λιαστής ντομάτας και φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 200 γρ. πέστο λιαστής ντομάτας (Kάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για σπιτικό πέστο λιαστής ντομάτας)
- Κόβουμε τα λουκάνικα Φραγκφούρτης σε κομμάτια με μήκος περίπου 3 εκατοστά.
- Περνάμε με προσοχή λίγα μακαρόνια από το κάθε κομμάτι λουκάνικο και τα αραδιάζουμε σε ένα πιάτο.
- Σε κάθε “σουβλάκι” βάζοουμε 3-4 κομμάτια λουκάνικου.
- Στη συνέχεια βράζουμε τα “σουβλάκια” σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Θα χρειαστείς λίγα λεπτά περισσότερο από όσό αναγράφει η συσκευασία γιατί στο σημείο που είναι περασμένα τα λουκάνικα δεν θα βράσουν τόσο εύκολα.
- Στη δική μου περίπτωση τα μακαρόνια ήθελαν 6 λεπτά βράσιμο και εγώ τα άφησα 9.
- Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό από τη βρύση και τα τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το πέστο λιαστής ντομάτας.
- Τα σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ