search

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Τώρα που είναι η εποχή τους θα βρεις τέλειες φράουλες (και πολύ φτηνές) στη λαϊκή! Αυτή η συνταγή γίνεται και αυτοσχέδια, κρατώντας τη σωστή αναλογία φράουλας με ζάχαρη για ένα γρήγορο πρωινό!

Homemade Strawberry Jam , Recipe, συνταγή, μαρμελάδα, φράουλα, λεμόνι, ανοιξιάτικη, εύκολη, 3 υλικά, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης

Υλικά

1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λεμόνι,μόνο το χυμό του

Homemade Strawberry Jam , Recipe, συνταγή, μαρμελάδα, φράουλα, λεμόνι, ανοιξιάτικη, εύκολη, 3 υλικά, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσανάκι και τυχόν άσπρα μέρη. Με το χέρι τις λιώνουμε καλά και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μετά από λίγο θα δούμε ότι βγάζουν αφρό. Τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν τη βγάζουμε με μια ξύλινη κουτάλα και κυλούν αργά οι σταγόνες. Τότε προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι κει μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι πάνω.

Κλείνουμε πολύ καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο.

 



Cool Artisan