Η σημερινή συνταγή για ζύμη πίτσας είναι η πιο απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείς να κάνεις. Το βασικό της ατού είναι ότι δεν περιμένεις να φουσκώσει! Απλά ανακατεύεις τα υλικά και την ψήνεις. Αν, btw, θες να κάνεις την αυθεντική ιταλική συνταγή για ζύμη πίτσας κάνε κλικ εδώ.
Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις τόσο για αλμυρή όσο και για γλυκιά πίτσα! Για αλμυρές συνταγές, την κάνεις όπως ακριβώς γράφω παρακάτω και στη συνέχεια προσθέτεις σάλτσα, τυριά, αλλαντικά ή ό,τι άλλο θέλεις. Για γλυκιά πίτσα, ψήνεις τη ζύμη όπως γράφω στις οδηγίες, τη βγάζεις από το φούρνο και προσθέτεις τα δικά σου ή τα δικά μου αγαπημένα υλικά: πραλίνα και φράουλες!
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. χλιαρό γάλα
- 1 κ.γ. ξίδι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μία απαλή ζύμη.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ.
- Αν κάνουμε αλμυρή συνταγή: Ψήνουμε τη ζύμη για 3 λεπτά, τη βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τα υλικά, την ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Αν κάνουμε γλυκιά συνταγή: Ψήνουμε τη ζύμη για 8 λεπτά, τη βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας π.χ. πραλίνα, φρούτα, καρύδα κλπ.