search

Καλαμποκόπιτα με κολοκυθάκια και μπρόκολο (χωρίς φύλλο)

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ δεν έχω συναντήσει ούτε έναν άνθρωπο που να μου πει ότι δεν του αρέσουν οι πίτες. Ίσως γι’ αυτό και να αποτελούν την εύκολη λύση για κάθε είδους τραπεζώματα στο σπίτι. Επειδή είναι καλό να ξεφεύγεις από τις συνηθισμένες εναλλακτικές, φτιάξε αυτή την πολύ ιδιαίτερη συνταγή με κολοκυθάκια, μπρόκολο, θρυμματισμένη φέτα και καλαμποκάλευρο.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια
  • ½ μπρόκολο
  • 200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. βούτυρο, για το ταψί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο, για την επιφάνεια της πίτας
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο, για πασπάλισμα
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια.
  • Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  • Τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Είναι πολύ σημαντικό να μην έχουν υγρά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°
  • Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το καλαμποκάλευρο, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το χέρι.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί φέτα και το μπρόκολο και ανακατεύουμε. Πρέπει το μείγμα να είναι αρκετά πηκτό.
  • Βουτυρώνουμε 1 ταψί με 2-3 κ.σ. βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε. Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο, περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια πάνω από το μείγμα.
  • Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Cool Artisan