Το σημερινό πιάτο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορείς να χορτάσεις χωρίς ίχνος υδατάνθρακα! Ένα ισορροπημένο πιάτο που δεν θα σε φουσκώσει και είναι τέλειο για το #ταπεράκι στο γραφείο.
Διαβάστε επίσης:
Υλικά
Για τις παπαρδέλες λαχανικών:- 1 κολοκυθάκι
- 1 καρότο
- 1/2 γλυκοπατάτα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ, ελαιόλαδο
- 100 γρ. φέτα
- 5 τοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. ελιές μαύρες
Εκτέλεση
Για τις παπαρδέλες λαχανικών:- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά όλα τα λαχανικά.
- Τα κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και με ένα πίλερ τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, σαν παπαρδέλες.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι μια χρήσης ή σε ένα τάπερ.
- Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ξύσμα και το βασιλικό.
- Τα βάζουμε στο σακουλάκι, βγάζουμε το αέρα, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο από 30 λεπτά μέχρι και όλη τη νύχτα.
- Όσο περισσότερο χρόνο το αφήσουμε στο ψυγείο τόσο πιο πολύ θα ψήσουν τα οξέα του λεμονιού τα λαχανικά και θα δώσουν την αίσθηση του μαγειρεμένου.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το ''ντύνουμε'' με τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάζουμε 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
- Το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Σε ένα πιάτο στήνουμε τα λαχανικά, το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε