search

ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟ

Μια συνταγή ιδανική για το #ταπεράκι στο γραφείο. Μπορείς να την προετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα για να δέσουν ακόμα καλύτερα οι γεύσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και έπειτα να ψιλοκόψεις τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και σερβίρεις.

TIP: Το αβοκάντο μαυρίζει όταν κοπεί. Αν πρόκειται να προετοιμάσεις το φαγητό για να το απολαύσεις αργότερα ή την επόμενη μέρα, θα πρέπει να ραντίσεις το αβοκάντο με λίγο χυμό λεμονιού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:



Υλικά

  • 150 γρ. κουσκούς
  • 4 λιαστές τομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου, κομμένη σε κυβάκια
  • 80 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρέσκο πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

  • Προετοιμάζουμε το κουσκούς, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Προαιρετικά μπορούμε να σοτάρουμε του κουσκούς σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, για να γίνει ακόμα πιο νόστιμο.
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.
Cool Artisan