search

ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ – ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Έχω μεγαλώσει με αυτή τη συνταγή! Όσο «εξωτική» και αν ακούγεται για εμένα ήταν καθημερινότητα όλα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.

Το σφουγγάτο είναι ανάμεσα σε πίτα και ομελέτα φούρνου και βασίζεται στα πράσινα κολοκυθάκια, τα μυρωδικά και τα αυγά! Η συνταγή του θυμίζει πολύ την ισπανική τορτίγια.
Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 5 κολοκύθάκια, πράσινα
  • 8 αυγά
  • 200 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 80 γρ. αλεύρι ,κοσκινισμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (μυρώνια, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο)
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη και τα αλατίζουμε.
  • Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε εκεί να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα τριμμένα τυρί, τα κρεμμύδια (ξερό κ φρέσκα), τα μυρωδικά, το αλεύρι αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθιά και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο
Cool Artisan