Η σημερινή συνταγή συνδυάζει την αγάπη μου για σάντουιτς με χωριάτικο ψωμί και την ελαφρώς παραλλαγμένη συνταγή για παντζαροσαλάτα. Να ξέρεις πως η ποιότητα του ψωμιού μπορεί να αναβαθμίσει ακόμα και το πιο ταπεινό υλικό! Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις το ίδιο κλασικό τοστ “γαλοπούλα – τυρί”…
Tip: Όταν ψήνεις τα παντζάρια στο φούρνο γίνονται πολύ πιο νόστιμα από ότι βραστά!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
Για τα παντζάρια:- 2 παντζάρια, καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε τέταρτα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 5-6 καρύδια
- 20 ml έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, κατά βούληση
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο κρέμα
- χωριάτικο ψωμί
Εκτέλεση
Για τα παντζάρια:- Βάζουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο.
- Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.
- Κλείνουμε καλά τα αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για μια ώρα στους 180°C
- Ρίχνουμε τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε ή τα χοντρο-αλέθουμε στο μούλτι.
- Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση.
- Διαλύουμε τη σως με 2 ή 3 κ.σ. νερό, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε τη σως πάνω στα παντζάρια, ρίχνουμε το καρύδι και ανακατεύουμε.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και σερβίρουμε σε σάντουΐτς με χωριάτικο ψωμι.