search

Η σημερινή συνταγή συνδυάζει την αγάπη μου για σάντουιτς με χωριάτικο ψωμί και την ελαφρώς παραλλαγμένη συνταγή για παντζαροσαλάτα. Να ξέρεις πως η ποιότητα του ψωμιού μπορεί να αναβαθμίσει ακόμα και το πιο ταπεινό υλικό! Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις το ίδιο κλασικό τοστ “γαλοπούλα – τυρί”…

Tip: Όταν ψήνεις τα παντζάρια στο φούρνο γίνονται πολύ πιο νόστιμα από ότι βραστά!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τα παντζάρια:
  • 2 παντζάρια, καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
Για την παντζαροσαλάτα:
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 5-6 καρύδια
  • 20 ml έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο κρέμα
  • χωριάτικο ψωμί

Εκτέλεση

Για τα παντζάρια:
  • Βάζουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο.
  • Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.
  • Κλείνουμε καλά τα αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για μια ώρα στους 180°C
Για την παντζαροσαλάτα:
  • Ρίχνουμε τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε ή τα χοντρο-αλέθουμε στο μούλτι.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση.
  • Διαλύουμε τη σως με 2 ή 3 κ.σ. νερό, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε τη σως πάνω στα παντζάρια, ρίχνουμε το καρύδι και ανακατεύουμε.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και σερβίρουμε σε σάντουΐτς με χωριάτικο ψωμι.
Cool Artisan