search

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην υγιεινή εκδοχή των χριστουγεννιάτικων muffins; Super αρωματικά με κανέλα, καρύδια και σταφίδες! Τέλεια για το πρωινό και το απογευματινό snacking.

 



Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1/4 φλιτζανιού καφέ μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί muffin, ή το γεμίζουμε με  χάρτινες θήκες για muffin.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βρώμη, τα καρύδια και τις σταφίδες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο με το αυγό και το γάλα.
  • Ανακατεύουμε τα υγρά με τα στερεά συστατικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιoγενές μείγμα.
  • Γεμίζουμε τις θήκες για muffin μέχρια τα 2/3 .
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προτίμησε να τα δοκιμάσεις ζεστά αλλά μπορείς να τα απολαύσεις και κρύο, αποθηκευμένο σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Cool Artisan