search

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Σπανάκι και μανιτάρια παντρεύονται ανάμεσα σε χωριάτικο ψωμί και αυγό! Ένας ρουστίκ συνδυασμός που θυμίζει σπανακόπιτα στην πιο γρήγορη και “brunch” εκδοχή της.

Το μείγμα σπανάκι-μανιτάρι μπορείς να το ετοιμάσεις και σε μεγαλύτερη ποσότητα και να το βάλεις στην κατάψυξη για έως 3 μήνες.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα φτιάξεις τέλειο Freddo Espresso και Freddo Cappuccino.



Υλικά

  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 10 μανιτάρια (τύπου σαμπινιόν), κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι ή ό,τι άλλο θέλεις)
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι + πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  • Μόλις τα μανιτάρια μικρύνουν σε όγκο προσθέτουμε το σπανάκι και το σιγομαγειρεύουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού και τηγανίζουμε τα αυγά.
  • Στήνουμε το πιάτο βάζοντας το μείγμα από το σπανάκι πάνω από το φρυγανισμένο ψωμί και από πάνω ένα αυγό.
Cool Artisan