Πέντε μόνο υλικά είναι αρκετά για να φτιάξεις ένα τσίζκεϊκ πολλών αστέρων! Και μάλιστα, ένα τσίζκεϊκ με πραλίνα που είναι ο βασιλιάς των τσίζκεϊκ…
Tip: Προαιρετικά, το διακοσμείς με γκανάς σοκολάτας για έξτρα σοκολατοαπόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 250 γρ. μπισκότα
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60-70% περιεκτικότητα σε κακάο)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα μπισκότα στο blender μέχρι να γίνουν τρίμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να έχει την υφή υγρής άμμου.
- Σε βουτυρωμένη φόρμα-δαχτυλίδι 20 εκ. στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού έτσι ώστε να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχει υφή γιαουρτιού, να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα μας να είναι ομοιογενές.
- Μεταφέρουμε στο τσέρκι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Προαιρετικά, ετοιμάζουμε την γκανάς.
- Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.
- Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα, μέσα στο μπολ.
- Καλύπτουμε το μπολ για 1-2 λεπτά.
- Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά.
- Προαιρετικά, καλύπτουμε την επιφάνεια του cheesecake με την γκανάς σοκολάτας.