search

Ζυμαρικά με σάλτσα λιαστής ντομάτας και κοτόπουλο

Η πιο γρήγορη σάλτσα για ζυμαρικά που έχει δοκιμάσει ποτέ! Θα χρειαστείς λιγότερο από 3 λεπτά να την ετοιμάσεις και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γεμάτο σε γεύση κι απόλυτα βελούδινο στην υφή. Είναι μια σάλτσα που φτιάχνεται στο μπλέντερ με λιαστές τομάτες Eδem, βασιλικό και καρύδι. Θα τη λατρέψεις όχι μόνο για τη γεύση αλλά και την ευκολία της.

Μπορείς να την απολαύσεις με ό,τι ζυμαρικό σου αρέσει (κι έχεις στο ντουλάπι σου) αλλά προτείνω να την παντρέψεις με χυλοπίτες που τη “μαγνητίζουν” στην επιφάνεια τους. Τελείωσε το πιάτο με φιλέτο στήθος κοτόπουλο και λιωμένη μοτσαρέλα για να έχεις ένα πλήρες γεύμα!



Υλικά

  • 250 γρ. χυλοπίτες
Για τη σάλτσα
  • 200 γρ. λιαστή ντομάτα Εδem (με το λάδι της)
  • 70 γρ. καρύδια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό μάτσο βασιλικό
  • 1 κτγ Αλάτι χοντρό
  • πιπέρι
Για το κοτόπουλο
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κτσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • χοντρό, θαλασσινό αλάτι
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα
 

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  • Βράζουμε τις χυλοπίτες σε μια κατσαρόλα με άφθονα αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα κι ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη πιατέλα
Για το κοτόπουλο
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα φιλέτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και τους κάναμε μασάζ με το χέρι να απλωθούν καλά.
  • Προαιρετικά, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια επιφάνεια κοπής και με τη βάση ενός ποτηριού τα "χτυπάμε" να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το στήθος του κοτόπουλου στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά από την κάτω πλευρά.
  • Έπειτα το γυρίζουμε από την άλλη και το ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλό μας κι εσωτερικά.
  • Στα μισά, δηλαδή στα 5 λεπτά, μπορούμε να το γυρίσουμε κι από την άλλη πλευρά. Ιδανικά η θερμοκρασία του πρέπει να φτάσει τους 72-75°C.
  • Προαιρετικά, αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Μέσα στο 10 λεπτο αναμονής έχεις το χρόνο να φτιάξεις τη σαλάτα που θα το συνδυάσεις.
Cool Artisan