search

Λαζάνια με μπεσαμέλ γιαουρτιού, ντομάτα και πέστο βασιλικού

Σήμερα σου ετοιμάζω μια υπερ-απολαυστική συνταγή για ζυμαρικά ιδανική για τις μέρες που θες σπιτικό φαγάκι χωρίς να περάσεις όλη τη μέρα στην κουζίνα! Σου φτιάχνω λαζάνια με ντομάτα, πέστο βασιλικού και μια μπεσαμέλ γιαουρτιού που δεν θέλει καν κατσαρόλα! Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι είναι έτοιμη για ψήσιμο. Η κρέμα βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή γαλλική μπεσαμέλ, είναι μια ελληνοποιημένη εκδοχή με γιαούρτι και φέτα!

Βάζω φαρδιές φέτες ντομάτας πάνω από τα λαζάνια έτσι ώστε να απορροφήσουν τα υγρά τους και να μαγειρευτούν στην εντέλεια! Για τη μπεσαμέλ χρησιμοποιώ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό και τη δένω με αυγά και κεφαλοτύρι τριμμένο. Θα χρειαστείς 5 λεπτά για να φτιάξεις τη μπεσαμέλ σε ένα μπολ, άλλα 4-5 λεπτά για να στήσεις τα υλικά στο ταψί κι έπειτα 45 λεπτά για το ψήσιμο στο φούρνο! Και το φαγητό είναι έτοιμο.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 600 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 600 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο ΔΩΔΩΝΗ
  • 300 γάλα ΔΩΔΩΝΗ
  • 200 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 8 φύλλα λαζάνια
  • 5 ντομάτες
  • 1 κτγ πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα κι ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο κεφαλοτύρι κι ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος, θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο μίγμα.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί 30 εκ. x 30 εκ.
  • Καλύπτουμε τη βάση με λαζάνια.
  • Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας πάνω από τα λαζάνια.
  • Καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα από το μίγμα γιαουρτιού.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το πέστο και το απλώνουμε στην επιφάνεια.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας λαζάνια, φέτες ντομάτας, μίγμα γιαουρτιού και τέλος το πέστο βασιλικού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45 λεπτά.
Cool Artisan