search

Τσίζκεϊκ πραλίνας με 5 μόνο υλικά

Πέντε μόνο υλικά είναι αρκετά για να φτιάξεις ένα τσίζκεϊκ πολλών αστέρων! Και μάλιστα, ένα τσίζκεϊκ με πραλίνα που είναι ο βασιλιάς των τσίζκεϊκ…

Tip: Προαιρετικά, το διακοσμείς με γκανάς σοκολάτας για έξτρα σοκολατοαπόλαυση!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 250 γρ. μπισκότα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την γκανάς σοκολάτας
  • 150 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60-70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα μπισκότα στο blender μέχρι να γίνουν τρίμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να έχει την υφή υγρής άμμου.
  • Σε βουτυρωμένη φόρμα-δαχτυλίδι 20 εκ. στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού έτσι ώστε να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχει υφή γιαουρτιού, να γίνει σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα μας να είναι ομοιογενές.
  • Μεταφέρουμε στο τσέρκι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Προαιρετικά, ετοιμάζουμε την γκανάς.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα, μέσα στο μπολ.
  • Καλύπτουμε το μπολ για 1-2 λεπτά.
  • Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά.
  • Προαιρετικά, καλύπτουμε την επιφάνεια  του cheesecake με την γκανάς σοκολάτας.
Cool Artisan