Λεπτά, τριγωνικά sticks από baby κολοκυθάκια πανάρονται σε ένα μείγμα στο οποίο το συστατικό-έκπληξη δεν είναι άλλο από το πικάντικο ναξιώτικο τυρί με το παρεξηγήσιμο όνομα του αρσενικού. Μια συνταγή που προσφέρεται για finger food σε καλοκαιρινές μαζώξεις και πάρτι.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 3 baby κολοκύθια
- 3 αβγά
- Φρυγανιά όσο πάρει
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 150 γρ. αρσενικό Νάξου τριμμένο
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτά, τριγωνικά sticks.
- Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά και προσθέτουμε την πάπρικα και πιπέρι, όσο θέλουμε.
- Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το τριμμένο τυρί.
- Περνάμε το πρώτο κολοκυθάκι από το αβγό, μετά από τη φρυγανιά, μετά ξανά από το αβγό, ξανά από τη φρυγανιά, ξανά από το αβγό και, τέλος, από το τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για κάθε stick που έχουμε κόψει.
- Αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160°C.
- Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να πάρουν χρώμα.