Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή ενός παραδοσιακού κεφτέ που κάνουν στη Ρόδο, ενός κεφτέ που ενώνει τη Δύση με την Ανατολή. Τα ρεβίθια βράζουν και γίνονται πουρές, ανακατεύονται με ταχίνι και μπλέκουν με κολοκύθι σε ένα διαφορετικό κολοκυθοκεφτέ. Μιλάμε για ένα πάντρεμα χούμους με κολοκυθοκεφτέ που οδηγεί σε ένα υπέροχα νόστιμο αποτέλεσμα. Παραδοσιακά το τηγανίζουμε, αλλά στην πιο υγιεινή εκδοχή του το ψήνουμε στο φούρνο!
Διάβασε επίσης
VEGAN ΚΑΡΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ
Υλικά
- 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 250 γρ. κολοκύθι
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
- 1 κ.σ. κάρυ
- 1 κ.γ. κύμινο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση
- Περνάμε το κολοκύθι από χοντρό τρίφτη και το βάζουμε στο σουρωτήρι.
- Αλατίζουμε το κολοκύθι και το αφήνουμε να χάσει τα υγρά του. Το πιέζουμε με τα χέρια για να βγάλει τα υγρά του.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Το αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκύθι και το αφήνουμε να σοταριστεί για ένα λεπτό.
- Το βγάζουμε από το μάτι.
- Βάζουμε μέσα στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλατίζουμε, ανάλογα με τα γούστα μας.
- Με ένα κουτάλι ή ένα σκουπ για παγωτό φτιάχνουμε μικρά «κεφτεδάκια».
- Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου, τα γυρίζουμε από την άλλη.
- Εναλλακτικά, τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές.