search

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ TACOS ΜΕ VEGAN CHILLI CON CARNE

Το αγαπημένο comfort food από το μεξικό γίνεται plant based, δηλαδή 100% νηστίσιμο και αποκτά νέο χαρακτήρα! Ιδανικό για τις ημέρες της Σαρακοστής αλλά και για όσους θέλουν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.



Υλικά

  • 400 γρ. κιμά, από σόγια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. τσίλι σκόνη
  • 3 τσίλι, πιπεριές καυτερές, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 κ.σ. κουρκουμάς
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 συσκευασία (400 γρ.)ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 200 γρ. μαύρα φασολιά, βρασμένα
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο - ανάλογα πόσο καυτερό αντέχεις
  • τορτίγιας, μεξικάνικες πίτες

Εκτέλεση

  • Αρχικά ετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (Συνήθως πρέπει πρώτα να τον βράσουμε, έπειτα να τον σουρώσουμε και να τον αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.)
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και τις πιπεριές τσίλι.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει.
  • Τρίβουμε και ψήνουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για λίγα λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα τον κιμά σόγιας και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε το κακάο, τις ντομάτες, τα φασόλια και λίγο νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
  • Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να πυκνώσει πολύ η σάλτσα και να δέσει καλά.
  • Ρίχνουμε ταμπάσκο (κατά βούληση) και αλατίζουμε .
Για να ετοιμάσουμε τις τορτίγιες:
  • Αναποδογυρίζουμε ένα ταψάκι για μάφιν και στερεώνουμε τις τορτίγιες ανάποδα δίνοντας τους το σχήμα των tacos.
  • Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Πρέπει να είναι τραγανές.
  • Γεμίζουμε κάθε τορτίγια με το μαγειρεμένο μείγμα του κιμά σόγιας και σερβίρουμε.
  • Προαιρετικά συνοδεύουμε με αβοκάντο.
Cool Artisan