Ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι είναι να ανακατεύω συνταγές! Να παίρνω τα αρώματα από τη μία και τις τεχνικές από την άλλη και να φτιάχνω κάτι ανάμεσα! Κάτι που να συνδυάζει γεύσεις και από τα δύο! Έτσι λοιπόν έφτιαξα αυτά τα cupcakes με γεύση μελομακάρονο χρησιμοποιώντας όλα τα μυρωδικά που βάζουμε στο αγαπημένο γλυκό ΟΛΩΝ μας!
Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για μελομακάρονα
Υλικά
- 10 γρ βούτυρο
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 200γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/3 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/3 κγ γαρίφαλο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και την βανίλια για να ανακατευτούν όλα μαζί καλά.
- Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο σιγά σιγά και συνεχίζουμε με τα αυγά ένα ένα.
- Βγάζουμε το μίγμα από το μίξερ και ανακατεύουμε στο χέρι με το αλεύρι λίγο λίγο με μια κουτάλα.
- Βάζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για καπκέικ .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Υλικά για το frosting σοκολάτας
- 125 γρ ανάλατο φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ άχνη κοσκινισμένη
- 90 γρ μαύρη σοκολάτα
- 60 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε κατσαρολάκι.
- Σε μέτριας θερμότητας μάτι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη.
- Ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βάζουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο.
- Όταν θα είμαστε έτοιμοι να στολίσουμε τα cupcakes το βγάζουμε και το χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο και σαν κρέμα.
- Το αδειάζουμε στο κορνέ μας και αρχίζουμε να σχεδιάζουμε διάφορα σχέδια με αυτό.
- Αν θέλουμε να το κάνουμε πιο πολύχρωμο χρησιμοποιούμε και επιπλέον διακόσμηση.
- Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου αν πρόκεται να τα καταναλώσουμε την ίδια μέρα και στο ψυγείο αν θέλουμε να τα καταναλώσουμε την επόμενη.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ