Η μαύρη ζάχαρη είναι το μυστικό που θα κάνει τα cookies μαστιχωτά ενώ το cream cheese του δίνει μια ελαφριά γεύση
Υλικά
10 mini cookies oreo
125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Κόβουμε τα cookies σε πολύ μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι. Δεν τα θρυμματίζουμε στο blender για να μην γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160ο C.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Η μαύρη ζάχαρη κάνει τα μπισκότα πιο μαστιχωτά. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Σ’ ένα μεγάλο ρηχό ταψί απλώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε “μπουκιές” από τη ζύμη και πασπαλίζουμε με θρυματισμένα μπισκότα. Τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν.
Ψήνουμε για 15 στους 160°C και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.