Η πρώτη φορά που δοκίμασα αυτή τη συνταγή κατάλαβα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξαναφτιάξω απλά μπισκότα! Τα γεμιστά μπισκότα με κρέμα είναι ότι πιο “sexy” μπορείς να φτιάξεις με ζύμη! Ταιριάζουν τέλεια σε κάθε περίσταση πρωινό, απογευματινό καφέ ακόμα και επιδόρπιο! Αν τα δοκιμάσεις δύσκολα θα επιστρέψεις στα απλά μπισκότα.
Υλικά
Για τα κύπελλα μπισκότου:
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 60 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι πέρλες σοκολάτας
Για την κρέμα Πανακότα
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Για τα κύπελα μπισκότου
- Χτυπάμε στο μπολ ενός μίξερ με το φτερό τις ζάχατες και το βούτυρο για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια–υψηλή ταχύτητα για άλλα 5 λεπτά.
- Γυρίζουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και τις πέρλες σοκολάτας.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί για μάφιν. Βάζουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη σε κάθε θήκη για μάφιν.
- Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο, απλά να μην υπάρχουν τρύπες.
- Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για λίγο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και ψήνουμε τα κύπελλα μπισκότου για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και με ένα σφηνάκι, πιέζουμεε προς τα κάτω τα μπισκότα για να τελειοποιήσουμε το σχήμα των κυπέλων μπισκότου.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 2-5 λεπτά ακόμα.
- Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε το να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί πριν τα βγάλουμε
Για την κρέμα Πανακότα
- Προσθέτουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να καθίσει για λίγα λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύετε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι, και μαγειρεύουμε για 5 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί (δεν θέλουμε να βράσει το μείγμα).
- Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για μία ώρα και να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα στα κύπελα μπισκότου. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ