search

IMG_5416Η συνταγή αυτή φαίνεται να απαιτεί πολύ κόπο και μαεστρία! Είναι όμως πανεύκολη και super γρήγορη! Μπορείς να την απογειώσεις μετατρέποντας τα μπισκότα σε γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού.

Υλικά

  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2  βανίλιες
  • 1 αβγό
  • 1 3/4 φλ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 30 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. γάλα

IMG_5417

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε το αβγό.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
  • Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και τα ανακατεύουμε μεχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
  • Στο ένα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να πάρει ένα ωραίο σοκολατί χρώμα.
  • Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι της ζύμης και με τον πλάστη το ανοίγουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
  • Κάνουμε το ίδιο στη συνέχεια και με τη σοκολατένια ζύμη.
  • Μετά απλώνουμε με το πινέλο λίγο γάλα πάνω στη ζύμη που θέλουμε να είναι απ’έξω και βάζουμε με προσοχή την άλλη πάνω.
  • Σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμμο και κόβουμε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν στις άκρες.
  • Τυλίγουμε τώρα το παραλληλόγραμμό, όπως κάνουμε τα ρολά και το αφήνουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο, να σφίξει καλά.
  • Σε ένα κομματι λαδόκολλα βάζουμε τα υπόλοιπα της ζύμης και τα τυλίγουμε καλά δίνοντας κυλινδρικό σχήμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και κόβουμε ροδέλες.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 190 για 8-10′.

IMG_5418

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan