Η συνταγή αυτή φαίνεται να απαιτεί πολύ κόπο και μαεστρία! Είναι όμως πανεύκολη και super γρήγορη! Μπορείς να την απογειώσεις μετατρέποντας τα μπισκότα σε γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού.
Υλικά
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 αβγό
- 1 3/4 φλ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 30 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε το αβγό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
- Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και τα ανακατεύουμε μεχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
- Στο ένα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να πάρει ένα ωραίο σοκολατί χρώμα.
- Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι της ζύμης και με τον πλάστη το ανοίγουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
- Κάνουμε το ίδιο στη συνέχεια και με τη σοκολατένια ζύμη.
- Μετά απλώνουμε με το πινέλο λίγο γάλα πάνω στη ζύμη που θέλουμε να είναι απ’έξω και βάζουμε με προσοχή την άλλη πάνω.
- Σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμμο και κόβουμε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν στις άκρες.
- Τυλίγουμε τώρα το παραλληλόγραμμό, όπως κάνουμε τα ρολά και το αφήνουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο, να σφίξει καλά.
- Σε ένα κομματι λαδόκολλα βάζουμε τα υπόλοιπα της ζύμης και τα τυλίγουμε καλά δίνοντας κυλινδρικό σχήμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και κόβουμε ροδέλες.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 190 για 8-10′.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ